PEPPOL - het officiele e-invoicing portaal

Hoe werken met Billit?                 Hoe werken met Biltobox?

 

Vanaf 01/01/2026 zal iedere onderneming verplicht worden om al haar facturen met haar btw nummer, te versturen en te ontvangen via het overheidsportaal PEPPOL. Omdat de meeste boekhoudsoftware zoals Octopus, Billtobox en Billit reeds op dit netwerk aangesloten zijn, kan het zijn dat u reeds meldingen ontvangt van dit portaal, waarin deze software u via een mail inlicht dat er een nieuw elektronisch document is ontvangen.

 

U kan dit document eenvoudig raadplegen via volgende manier: Filmpje: Hoe Peppol facturen raadplegen

 Het is meer en meer noodzakelijk dat u papieren facturen tracht te vermijden, en er altijd op let dat u uw btw nummer meedeelt op alle onkosten die u maakt voor uw professionele activiteit!

 We begrijpen dat deze verandering voor sommigen als ingrijpend kan worden gevoeld. Weet dat wij u samen met onze software partners met raad en daad blijven bijstaan om ook deze digitale transitie te maken.

Tot op heden kunnen we nog gedogen dat uw btw nummers soms op facturen ontbreekt, (Een inspecteur is soms minder verdraagzaam…)

Binnenkort zullen ongeldige facturen niet meer in de boekhouding kunnen worden aanvaard. Zorg er daarom altijd voor dat u uw correct btw-nummer op professionele facturen laat vermelden.

 

https://www.boekhouder123.be/bedrijfsbeheer/thema-s/verantwoorde-beroepskosten/verantwoordingstukken-kosten